Gåvokort är en typ av present som ökat explosionsartat på senare år. De har flera fördelar, inte minst när du ska ge bort stora mängder julklappar, som ofta är fallet när det gäller företag.

Att lyckas hitta en julklapp som passar bra och uppskattas av alla är svårt och det är lätt hänt att du ger bort något mottagaren redan har. Då är gåvokortet ett mycket bra och smidigt alternativ.

Med gåvokort slipper du lagra och transportera en massa skrymmande julklappar. De tar inte mycket plats och är lätta att dela ut till mottagarna.

Hur funkar gåvokort?

Med varje gåvokort följer en unik kod som mottagaren använder för att välja ut och beställa sin julklapp. Vissa gåvokort levereras med en katalog där mottagaren direkt kan se och välja bland alternativen. I andra fall finns katalogen på webben och mottagaren kan då logga in, välja och beställa sin gåva i ett moment.

Varorna som beställs med gåvokort levereras direkt hem till mottagaren. I de flesta fall tillkommer en fraktkostnad som faktureras direkt till givaren. Den som fått gåvokortet behöver inte betala något eller alls bry sig om hur det fungerar.

Vissa gåvokort har fast sortiment medan det i andra fall varierar över tiden, något som kan vara värt att påpeka för mottagaren, som kanske vill vänta och se om någonting anna dyker upp.

Inte bara till jul

Gåvokort är populära som julklapp, givetvis, men ingenting hindrar att du använder dem även vid andra tillfällen. Gåvorna är desamma och det fungerar likadant för mottagaren. Skillnaden ligger i inramningen.

Gåvokort är mycket smidiga på jul, när stora mängder presenter ska köpas in, hanteras och skickas ut under kort tid, men de fungerar naturligtvis även bra som påskpresent, sommargåva eller när någon ska firas på sin bemärkelsedag. Bara fantasin sätter gränserna för vad du kan göra.